De wereldbevolking groeit. Het klimaat verandert. We hebben steeds vaker te maken met extreme hitte en droogte. Allemaal ontwikkelingen die zorgen voor een steeds grotere druk op onze drinkwatervoorziening. PWN heeft een enorme verantwoordelijkheid. We dragen immers bij aan de gezondheid en de kwaliteit van leven van al onze 800.000 huishoudens, bedrijven en instellingen. Die verantwoordelijkheid neemt toe als de uitdagingen toenemen. Daarom is het van belang om álles het uit het water te halen. Om deskundig en betrouwbaar te blijven. En vooral; constant in ontwikkeling. Zodat we niet alleen nu, maar ook in de toekomst alle uitdagingen kunnen overwinnen, en tegelijk de vele kansen kunnen benutten. Kansen zoals het nog slimmer inzetten van data, nog efficiënter werken, en de kwaliteit van de natuur en het water altijd duurzaam en betaalbaar waarborgen. We verbeteren dan ook voortdurend onze waterzuiveringstechnieken, en zorgen samen met onze partners dat onze unieke duingebieden, onze waterleidingnetwerken en onze drinkwaterbronnen klaar blijven voor de toekomst.

Het belang van nieuw talent

Bij PWN halen we alles uit het water. Steeds meer mensen kiezen voor werken met maatschappelijke impact bij PWN. Daar zijn wij heel blij mee. Nieuwe talenten met een frisse blik, die net als wij graag vooruit willen. Daarom geven wij medewerkers alle ruimte om volledig tot hun recht te komen. In een horizontale organisatie; geen autoriteit maar samenwerking. Want leren is een wederzijds proces.

Die kans om te leren bieden we ook aan jong talent. Bij PWN krijg je al tijdens je opleiding (van basisschool tot universiteit) prachtige uitdagingen en kansen, in de vorm van opdrachten, leerwerkplekken en stages. Kijk maar eens bij het aanbod van ons Leer en Werkbedrijf.

Voor jong talent hebben we Jong PWN opgezet. Een netwerk waarin je elkaar sneller en beter leert kennen. En waarmee je binnen PWN van gedachten wisselt en nieuwe initiatieven opstart. Jong PWN organiseert sociale events, workshops en trainingen. Maar bijvoorbeeld ook een lunch met de directie. Want we zijn meer dan benieuwd naar jullie kennis, en koesteren de frisse blik van jongeren in onze organisatie. Bij PWN doe je dus ‘jonkie’ al op hoog niveau mee op hoog niveau mee.

ICT en data zijn onmisbaar

De uitdagingen die voortkomen uit een veranderende maatschappij en een veranderend klimaat, gaan gepaard met steeds grotere en daardoor nog complexere vraagstukken. We moeten zorgen dat het werk effectief kan worden gedaan. ICT en data zijn daarbij onmisbaar. Ontelbare keuzes worden gemaakt op basis van data. We zetten de grote hoeveelheden beschikbare data om naar informatie en blijven op zoek naar nieuwe mogelijkheden van ICT. Zo heeft PWN een Smart Tech Team dat werkt aan oplossingen voor die complexe vraagstukken. Met data science, programmeren, machine learning, Virtual Reality, Internet of Things en 3D-printen. Het team werkt nauw samen met alle andere afdelingen, want ze verwerken data uit de hele organisatie. Onder aan de pagina vind je alles over de interessante projecten waar het Smart Tech Team op dit moment aan werkt.

Vrouw achter laptopBoswachter in duin
  • Man kijkt met een VR bril

Een fabriek met een Digital Twin

Op dit moment ontwikkelen we een digitale replica van één van onze fabrieken. Aan de hand van verzamelde data draait deze virtuele fabriek exact op dezelfde manier als de echte. Zo kunnen we op een veilige manier situaties nabootsen en zien we bijvoorbeeld wat er gebeurt als we een pomp uitschakelen. Ook kunnen we er nieuwe medewerkers op een veilige manier mee opleiden.

Onze andere thema's